Historie


Nynève – ” The lady of the lake, a femme fatal, a deadly yet beautiful woman”  (King Arthur).

Een krachtige en zelfstandige vrouw die niet onderschat dient te worden. Op dit moment vormen veertien actieve vrouwen het Dameschgenootschap Nynève, die met trots de kleuren roze en blauw dragen.
De totstandkoming van ons mooie genootschap gaat terug naar het jaar 2003. Geprikkeld door de lentekriebels kwam een groep enthousiaste vrouwen voor het eerst bijeen, allen van mening dat ze iets extra’s aan de Maastrichtse Studenten Roeivereniging Saurus wilden toevoegen. Meer onderlinge band tussen de verschillende verenigingsjaren, meer vrouwen op de kroeg en uiteraard een actief lidmaatschap op alle gebieden van Saurus. Geen geringe doelstellingen uiteraard, die volgens ons alleen bereikt worden door het vormen van een genootschap. Een Dameschgenootschap dat haar kracht extra zou benadrukken door de naam Nynève te dragen.
Na het verkrijgen van de befaamde G.I.O. status op 23 oktober 2003, zijn wij hard van start gegaan om onze naam eer aan te doen. Dit resulteerde in de Genootschapsstatus die wij op 17 mei 2005 verkregen!
Sindsdien hebben wij natuurlijk niet stil gezeten. Aan jullie de raad om ons goed in de gaten te houden!

Met roze-blauwe groet,

Manon Deurloo
Secretaris der M.D.G. Nynève 2023-2024